POLKNA dajo vašemu domu poseben videz in izjemno prijetno bivanje. Varujejo vas pred poletno vročino in mrazom pozimi. V sodobnem času lahko izbirate med različnimi modeli.

POLKNA FORTUNA

Fortuna je polkno z okvirjem 55×83 mm, ki se montira do okenskega okvirJa in tako ne pušča praznega prostora med oknom in senčilom. V okenski okvir je možno integrirati vertikalen ali horizontalen komarnik, ki mora biti popolnoma poravnan z okvirjem polkna. To je na voljo v različnih barvah. Komarnik se na sistem namesti v okvir polkna. Na voljo je v izvedbi s fiksnimi in pomičnimi lamelami ali s polnilom, s klasičnimi obračalnimi ali preklopnimi krili.

POLKNA ARTEMIS

Artemis polkna so model brez okvirja, ki se vgradi neposredno na okenski okvir ne glede na to ali gre za PVC, ALU ali lesena okna. Polkna brez okvirja se lahko enostavno prilagodijo različnim življenjskim okoljem in tako dopolnijo estetiko kateregakoli objekta. Na voljo so s fiksnimi in pomičnimi lamelami ali s polnim polnilom. Razen klasičnih obračalnih kril j možna tudi izvedba preklopnih kril.

POLKNA HARMONIA

Harmonia polkna so idealna rešitev za velike panoramske odprtine. So zelo pomemben estetski detajl sodobne arhitekture. Ponujajo možnost različnih izvedb odpiranja pri parnih in neparnih krilih, možnost zaklepanja, pa tudi odklepanja na električni pogon. Spodnje vodilo je možno izvesti kot nadgradnjo ali kot vkopano varianto.

POLKNA ZARIA

Zaria je model senčil z okvirjem debeline 45 mm, z ravnimi linijami, ki se ujemajo z vsako vrsto arhitekture. Polkna Zaria imajo možnost sprejeti fiksne ovalne lamele v polodprtem položaju ali pomične lamele, s katerimi lahko uravnavamo vstopanje svetlobe v prostor. Poleg svoje primarne funkcije senčenja in protivlomne zaščite imajo tudi zelo pomembno estetsko vlogo na vsakem objektu. S svojim fasadnim okvirjem se Zaria vgrajuje na rob fasade. Na voljo je več različic “Z” okvirjev z batudo 22 mm, 50 mm in 70 mm. Z “L” okvirjem brez batude se lahko vgradi v špaleto in z ustreznim okovjem namesti krila. Obstajata dva načina odpiranja kril: 40 mm in 80 mm odpiranje od okvira senčil. Ta model senčil je na voljo v različnih variantah odpiranja, od klasičnih obračalnih kril do preklopnih kril in kril z odpiranjem s pomočjo teleskopskih škarij. Omogočajo izvedbo s fiksnimi in pomičnimi lamelami ali s popolnim polnilom.

POLKNA AURORA

Aurora je model senčil, ki s svojimi zaobljenimi linijami predstavlja uravnotežen kompromis med tradicionalnim slogom rustikalnih senčil in sodobnim slogom senčil s pomičnimi lamelami. Zaradi tega je Aurora model senčil, ki se lahko prilagodi vsem življenjskim slogom sodobne in tradicionalne arhitekture. Aurora polkna z zaobljenim “Z” okvirjem se vgrajuje na rob fasade. Dolžina batude znaša 30 mm. Na takšno polkno je možno vgraditi nadgradno okovje tipa „Maco“ ali skrite tečaje. Sistem odpiranja je lahko tudi z rustikalno Maco ročico in kovinsko palico ali pa s klasično ročico tip pololiva. Omogoča različne izvedbe obračalnih in preklopnih kril, okvirjev z vsemi 4 stranmi ali samo s 3 stranmi, kjer se v tem primeru na dnu krila uporablja ščetka za preprečevanje prehajanja svetlobe. Na voljo je s fiksnimi in pomičnimi lamelami ali s popolnim polnilom.

POLKNA GERAS

Geras rustikalna polkna so model brez okvirja, ki se namestijo neposredno na kamniti ert. Krilo senčil debeline 40 mm ima na sebi gumijasto tesnilo, ki prilega na kamnito podlago in s tem preprečuje prehod svetlobe. Z ustreznim okovjem se polkna brez okvirja pritrdijo neposredno na kamnito podlago. Na voljo so s fiksnimi in pomičnimi lamelami ali s celotnim polnilom. Omogoča izvedbo klasičnih obračalnih ali preklopnih kril.

POLKNA HERA

HERA drsna polkna so bistven detajl pri sodobni arhitekturi. Ta senčila so popolna rešitev za velike odprtine. Poleg zelo pomembnega bistvenega estetskega videza imajo tudi dobro zaščitno funkcijo. Na voljo so v izvedbi s fiksnimi ali pomičnimi lamelami ali s popolnim polnilom.

POLKNA DINATA

Polkna Dinata z okvirjem imajo možnost vgradnje na fasado iz stiropora. S svojim okvirjem se pritrdi do okenskega okvira in tako ne pušča praznega prostora med oknom in senčili. V okvir polkna je možno vgraditi tudi vertikalni ali horizontalni komarnik. Z robustnim dizajnom okvirja in obračalnimi krili se lahko prilagodi tudi najbolj zahtevnim pogojem sodobne in tradicionalne izgradnje. Dinata je na voljo v izvedbi s fiksnimi in pomičnimi lamelami ali s polnim polnilom.

POLKNA PERUN

Perun so tipična polkna za mediteranska območja, za katera je značilno celotno polnjenje z vertikalnimi linijami širine 60 mm, v celoti vidne z notranje in zunanje strani. Zaradi svojega šarma na Jadranu se aluminijska polkna imenujejo tudi “istrske škure” ali “dalmatinske škure”. Poleg funkcionalnosti se odlično prilegajo starim kamnitim hišam in so idealne za vsak rustični dizajn. Izdelana so iz zelo kakovostnih alu-plastificiranih materialov in so zelo enostavne za vzdrževanje. Omogoča izvedbe klasičnih obračalnih in preklopnih kril.

POLKNA GAIA

Gaia je model senčil, ki s svojo zaobljeno linijo popolnoma ustreza tradicionalni arhitekturi. Z lastnim okvirjem se vgradi na rob fasade. Omogoča izvedbo klasičnih obračalnih in preklopnih kril. Na voljo je s fiksnimi in pomičnimi lamelami ali s celotnimi polnili. Polkna s slike so predstavljena v barvi imitacije lesa, ki je groba verzija enega od elementov, s katerimi pridejo do izraza zaobljene linije tega modela.