POLKNA

Opremite vaša okna z lesenimi polkni in vaš dom bo deležen zavidljivih pogledov. Lesena polkna imajo, poleg estetskega, številne pozitivne funkcionalne učinke: zaščitijo okna pred neugodnimi klimatskimi vplivi, dodatno izolirajo vašo hišo ali stanovanje, nudijo dodatno protivlomno zaščito.

NEKAJ POLKEN IZ NAŠE PONUDBE

hera - drsna polkna

EUX drsna polkna vrlo so zelo pomembna podrobnost v sodobni arhitekture ter so idealna rešitev za velike odprtine.

Poleg zelo pomembnega estetskega videza, imajo zelo dobro zaščitno funkcijo. Na voljo so s fiksnimi ali premičnimi lamelami ali s polnim polnjenjem.

Zelo pogosta praksa je vstavitev elektropogona za odpiranje in zapiranje drsnih polken EUX. Omogča izvedbo z enim drsnim krilom do več vzporednih drsnih kril.

dinata - polkno z komarnikom

Polkno Dinata z okvirjem nudi možnost namestitive na stiropor fasade. S svojim okvirjem se pritrdi do okenskega okvirja in ne pušča praznega prostora med oknom in polknom. 

V okvir polkna se lahko namesti navpični ali vodoravni komarnik z robustnim oblikovanjem okvirja in vrljivih kni se lahko prilagodi najzahtevnejsim pogojem sodobne in tradicionalne gradnje

PERUN

Perun je tipično polkno za sredozemska območja, za katerega je značilno polno polnjenje z navpičnimi šnijami širine 60mm, vidne v celoti od notranje in zunanje strani.

Aluminijasta polkna so zaradi svojega šarma na Jadranu poimenovana “istrska polkna” ali “dalmatinska polkna”. Poleg tega, da so funkcionalna, se popolnoma ujemajo s starimi kamnitimi hišami in se idealno prilegaju vsakem rustikalnem dizajnu